Vyhľadávanie

Kontakt

Merida - Zelená stopa SNP

cmaraton@zoznam.sk

Pozvánka na preteky Merida Zelená stopa SNP 2014

23.07.2014 09:27
OZ Biela stopa SNP v spolupráci s mestom Banská Bystrica, obcami Selce, Baláže a BBHS 1999 organizujú 6.9.2014 v Selciach preteky v cyklomaratóne Merida Zelená stopa SNP, na ktoré Vás milovníkov horskej cyklistiky srdečne pozývame.   Trasa povedie v Starohorských vrchoch zo Seliec cez Baláže, Kalište a Šachtičky späť do Seliec.
Súťažiť sa bude v polmaratóne cca 52 km okruh a minimaratóne cca 32 km okruh v kategóriach podľa propozícii, deti na okruhu na štadióne a deti od 10 rokov do 15 rokov na okruhu cca 4km.
Trať v minimaratóne bude kvôli ťažbe dreva v čase pretekov zmenená. Trať povedie až do obce Baláže a tu bude pokračovať po hlavnej ceste cca 3 km smerom do Banskej Bystrice k odbočke na Píle, kde sa odbočí do prava na lesnú cestu a bude pokračovať až do Selčianskej doliny a tu sa napojí na pôvodnú trasu smerom do cieľa.
Aj keď sa na tejto trase uskutočnia preteky po druhý raz, veríme, že bezchybné vyznačenie trás, dostatok organizátorov zabezpečí bezproblémový priebeh pretekov. O občerstvenie na tratí a v cieli pre pretekárov sa postará fy Nutrend. Všetky ostatné služby počas pretekov budú zabezpečené v priestoroch štartu a cieľa na štadióne. Víťazi jednotlivých kategórii obdržia poháre a vecné ceny víťazi mládežníckych obdržia poháre a v detských kategóriach medaile. Na záver pretekov budeme losovať štartovné čísla pretekárov o hodnotné ceny.
Medzi hlavné ceny patria:
1x horský bicykel MERIDA MATTS 15 20“ čierny (šedy/žltý)
1x Crossový bicykel MERIDA CROSSWAY 10  52 antracitový( biely/červený)
 
 
 
Organizačné pokyny
 
 Trasa hlavných pretekov cca 52 km okruh bude značený oranžovou farbou po zemi, skalách, stromoch, šípkami, tabuľkami a vápnom po lúkach, trasa Minimaratónu bude značená modrou farbou. Trasa pre deti bude značená červenou farbou.
 
Prvé občerstvenie bude pri Fuggerovom dvore len nápoje. Pre polmaratón bude ďalšie  občerstvenie  v obci Baláže a pri Javore. Pre minimaratón druhá občerstvovačka bude v obci Baláže. V priestoroch občerstvovacích staníc a mimo nich, budú označené úseky, na ktorých sa budú môcť odhadzovať odpadky počas pretekov. Preto Vás žiadame o dodržania tohto pravidla a aby ste neodhadzovali odpadky mimo týchto úsekov počas pretekov.
 
 
  
 
                                                                                      Ing.Marián Čema
                                                                                       riaditeľ pretekov