Vyhľadávanie

Kontakt

Merida - Zelená stopa SNP

cmaraton@zoznam.sk

Pozvánka na preteky Merida Zelená stopa SNP 2013

20.08.2013 19:54

 

OZ Biela stopa SNP v spolupráci s mestom Banská Bystrica, obcami Selce, Baláže a BBHS 1999 organizujú 7.9.2013 v Selciach preteky v cyklomaratóne Merida Zelená stopa SNP, na ktoré Vás milovníkov horskej cyklistiky srdečne pozývame.   Zmena štartu a trasy pretekov je z dôvodu, že chceme ukázať aj iné pekné okolie Banskej Bystrici na cyklistiku. Trasa povedie v Starohorských vrchoch zo Seliec cez Baláže, Kalište a Šachtičky späť do Seliec.

Organizačný výbor sa rozhodol v tomto ročníku vypustiť súťaž v cyklomaratóne, kvôli nízkemu záujmu pretekárov o tuto disciplínu a tiež časovému skráteniu pretekov.  Súťažiť sa bude v polmaratóne na cca 52 km okruhu a minimaratóne na cca 32km okruhu v kategóriách podľa propozícii a deti na okruhu na štadióne. Novinkou v tomto ročníku je súťaž pre deti od 10rokov do 15 rokov na okruhu cca 4km.

Aj keď na tejto trase a uskutočnia preteky po prvý raz, veríme, že bezchybné vyznačenie trás a dostatok organizátorov zabezpečí bezproblémový priebeh pretekov. O občerstvenie na tratí a v cieli pre pretekárov sa postará fy Nutrend. Všetky ostatné služby počas pretekov budú zabezpečené v priestoroch štartu a cieľa na štadióne. Víťazi jednotlivých kategórii obdržia poháre a vecné ceny,  víťazi mládežníckych kategórií obdržia poháre a v detských kategóriách medaile. Na záver pretekov budeme losovať v tombole hodnotné ceny.

Medzi hlavné ceny patria:

1x cestný rámový set Scultura Evo DA-com M/L(54) UD karbón/biely (zelený)

1x MTB bicykel MATTS 10 20" čierny (zelený/biely)

1x crossový bicykel  CROSSWAY 15-V 52CM tmavočervený

Organizačné pokyny

 Trasa hlavných pretekov (cca 52 km okruh) bude vyznačená oranžovou farbou po zemi, skalách, stromoch, šípkami, tabuľkami a vápnom po lúkách, trasa Minimaratónu bude vyznačená žltou farbou. Trasa pre deti bude vyznačená červenou farbou.

Prvé občerstvenie bude pri Fuggerovom dvore len nápoje. Pre polmaratón bude ďalšie občerstvenie  v obci Baláže a pri Javore. Pre minimaratón druhá občerstvovačka bude nad obcou Baláže. V priestoroch občerstvovacích staníc a mimo nich, budú označené úseky, na ktorých sa budú môcť odhadzovať odpadky počas pretekov. Preto Vás žiadame o dodržania tohto pravidla a aby ste neodhadzovali odpadky mimo týchto úsekov počas pretekov.